Смоленська авіакатастрофа: в Польщі знайшли нові докази вибуху
Категорія
Світ
Дата публікації

Смоленська авіакатастрофа: в Польщі знайшли нові докази вибуху

Смоленська авіакатастрофа: в Польщі знайшли нові докази вибуху

Комісія з розслідування Смоленської авіакатастрофи виявила нові докази, які вказують на вибухи, які сталися на борту літака колишнього польського президента Леха Качинського.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає ONLINE.UA з посиланням на Polskie Radio.

Читайте також: Смоленська катастрофа: в Польщі зробили гучну заяву про причини

Мацеревич стверджує, що комісія, яка займалася розслідуванням загибелі Качинського при колишньому уряді, навмисне фальсифікувала дані експертиз, щоб не допустити поширення інформації про вибух.

Глава Міноборони Польщі зазначив, що діюча комісія знайшла докази двох вибухів на борту колишнього польського президента. При цьому дані були виявлені в старих експертизах з точним описом пошкоджень.

Нагадаємо, авіакатастрофа під Смоленськом сталася в квітні 2010 року. Літак Ту-154М, на борту якого летіли президент Польщі Лех Качинський з дружиною, а також представники вищого командування, розбився неподалік від аеродрому "Північний". В результаті загинуло 96 осіб, включаючи польського президента.

Польські власті звинувачують в катастрофі Росію. При цьому МАК причиною катастрофи називає неправильні дії екіпажу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Р осія намагалася приховати важливі дані щодо розслідування Смоленської катастрофи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?