В Україні сьогодні відзначають День Сухопутних військ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні сьогодні відзначають День Сухопутних військ

В Україні сьогодні відзначають День Сухопутних військ
Джерело:  online.ua

В Україні сьогодні, 12 грудня відзначають День Сухопутних військ. Це професійне свято усіх працівників і військовослужбовців Сухопутних військ України, яке відзначається щорічно 12 грудня, повідомляє ONLINE.UA.

Свято було запроваджено на підставі Указу Президента від 18 жовтня 1997 року «ураховуючи заслуги Сухопутних військ України як найчисленнішого виду Збройних сил України у забезпеченні обороноздатності держави».

Читайте також: "Шахтар" після скандалу підтримав українську армію: опубліковано відео

Сухопутні війська були сформовані у складі ЗСУ у 1996 році. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань, вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними силами України своїх функцій як у мирний, так і у воєнний.

До складу сучасних Сухопутних військ України входять: механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони.

Як вже повідомляв ONLINE.UA, у 2018 році календар вихідних передбачає 11 офіційних святкових днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?