Десятки країн виступили проти повернення Росії в ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Десятки країн виступили проти повернення Росії в ПАРЄ

Десятки країн виступили проти повернення Росії в ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Близько 20 країн-членів ПАРЄ висловилися проти повернення делегації Росії в Асамблею.

Відповідну декларацію на своїй сторінці в соцмережі опублікував керівник української делегації Володимир Ар'єв, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні розповіли, як в ПАРЄ провалився бліцкриг-план Росії

Відзначається, що відновлення прав РФ в ПАРЄ без виконання нею резолюцій, які були прийняті в зв'язку з російською агресією проти України, похитне авторитет Асамблеї та викличе ефект доміно.

Представники близько 20 країн-членів ПАРЄ погодилися, що принцип верховенства права не можна підміняти з фінансових або політичних міркувань, а також закликали інших членів Асамблеї перешкоджати поверненню делегації РФ.

"В тексті висловлюється жаль через те що певні сили в Раді Європи намагаються підірвати авторитет Асамблеї зокрема, і РЄ в цілому. Підписанти також заявляють що спроба безумовно відновити делегацію РФ в правах вщент руйнує авторитет ПАРЄ і викличе ефект доміно в організації та закликають зупинити цей сценарій, - написав Ар'єв. - Серед підписантів представники Данії, Естонії, Грузії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Люксембурга, Мальти, Молдови, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії, Швеції, Великобританії, України та Словаччини".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ПАРЄ обговорювали варіанти відповіді Росії на її агресію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?