Клімкін назвав умову, за якої Росія покине Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Клімкін назвав умову, за якої Росія покине Донбас

Клімкін назвав умову, за якої Росія покине Донбас
Джерело:  online.ua

Якщо в лютому 2018 року США розширять і оприлюднять список санкцій не тільки російських активів, але і активів російських олігархів, то це зможе змусити Росію залишити Донбас уже в цьому місяці.

З такою заявою виступив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі українського телеканалу після зустрічі з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем у Нью-Йорку, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Аваков готується до деокупації Донбасу

Клімкін вважає, що оприлюднення і введення нових антиросійських санкцій з боку США стане також потужним поштовхом для російської влади, яка після цього погодиться на введення миротворців на окуповану українську територію.

"Буде розширено список санкцій не тільки російськими активами, але, я також розумію, і активами багатьох російських олігархів, які стоять за російським режимом. І те, про що ми говоримо, це повернення Донбасу Україні. Повернення Донбасу до нормального життя і в наше правове поле. І формула для цього дуже проста - Росія залишає Донбас, а миротворча місія ООН заходить", - пояснив Клімкін.

Слід додати, що в ході зустрічі Клімкін з Гутеррішем обговорили ряд важливих питань по Україні, головним з яких стало введення миротворчої місії на Донбас. Піднімалися також питання щодо захисту прав людини в анексованому Криму та взаємодії для звільнення українських політв'язнів і заручників.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Клімкін провів переговори з Лавровим щодо обміну полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?