Заміна українських паспортів на ID-карти: в МВС назвали терміни та умови
Категорія
Україна
Дата публікації

Заміна українських паспортів на ID-карти: в МВС назвали терміни та умови

Заміна українських паспортів на ID-карти: в МВС назвали терміни та умови
Джерело:  online.ua

Термін дії паспорта громадянина України зразка 1994 року необмежений, тому обов'язку і необхідності замінювати паспорти-книжки на ID-карти немає.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МВС України.

Читайте також: Перші півроку безвіза з ЄС: названі важливі цифри

У відомстві підкреслили, що в останні дні в соціальних мережах активно поширюється недостовірна інформація про обов'язкову заміну українських паспортів-книжок на ID-карти до 2020 року. У МВС ці дані назвали інформаційною провокацією, яка не відповідає законодавству України.

Відзначається, що відповідно до закону України, ID-карта видається тільки як перший паспорт по досягненню 14-річного віку. Також ID-карту можна отримати в разі втрати, крадіжки або псування паспорта-книжки, в разі зміни прізвища або інших даних власника, а також за бажанням замість вклеювання фотографії в паспорт-книжку по досягненню 25-річного та 45-річного віку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Держприкордонслужбі пояснили правила здійснення безвізових поїздок в ЄС для дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?