Над російським Сочі вибухнув яскравий метеорит: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Над російським Сочі вибухнув яскравий метеорит: з'явилося відео

Над російським Сочі вибухнув яскравий метеорит: з'явилося відео
Джерело:  ТАРС

У небі над російським Сочі пролетів яскравий метеорит, який після вибуху, імовірно, впав у море.

Про це повідомили в астрофізичної обсерваторії Кубанського державного університету, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також:У США метеор висвітлив ціле місто: з'явилося відео

Фахівці вважають, що метеорит, який пролетів над Сочі, є частиною метеорного потоку Геменіди, який спостерігається з 4 по 17 грудня. Вчені відзначають, що в 2017 році потік проявляє підвищену активність, в результаті чого дуже багато метеорів влетіло в атмосферу нашої планети.

Очевидці космічної події запевняють, що політ метеорита супроводжувався гучним гулом і яскравим спалахом. Зокрема, яскравий слід космічного об'єкта на небі був зафіксований в Армавірі.

В обсерваторії не виключають, що ефектне видовище у небі над Сочі відбулося в результаті польоту яскравого боліда, спалах від якого може висвітлити місцевість навіть в денний час.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше над Росією вибухнув величезний метеорит.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?