Друга спроба: Росія успішно запустила ракету в космос
Категорія
Світ
Дата публікації

Друга спроба: Росія успішно запустила ракету в космос

Друга спроба: Росія успішно запустила ракету в космос
Джерело:  online.ua

У неділю, 17 грудня, в Росії в 10:21 за московським часом з космодрому Байконур була запущена ракета-носій "Союз" з пілотованим кораблем та екіпажем. На борту корабля перебувають три члени екіпажу, які здійснять тривалу експедицію на МКС - росіянин Антон Шкаплеров, американець Скотт Тінгл і японець Норішіге Канаі.

Відео успішного запуску в космос російського корабля опубліковано на УouТube, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Космічний провал РФ: названі ймовірні причини

Стиковка корабля зі станцією запланована на 19 грудня. Вона буде проходити в автоматичному режимі по дводобовій схемі, яка передбачає кращі балістичні умови.

В "Роскосмосі" повідомили, що космічний корабель вже відокремився від ракети.

Слід додати, що під час виходу у відкритий космос членам екіпажу доведеться провести серйозну роботу - замінити блок супутникової антени системи "Луч", яка працює в космосі майже 17 років. Це дозволить російським космонавтам користуватися інтернетом і отримати зв'язок із Землею з власної лінії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у листопаді 2017 року у Росії сталася велика космічна невдача- ракета "Союз-2.1б" не змогла вивести на орбіту супутник дистанційного зондування "Метеор-М".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?