Будівництво найбільшої вітроелектростанції в Україні: названа вартість
Категорія
Економіка
Дата публікації

Будівництво найбільшої вітроелектростанції в Україні: названа вартість

Будівництво найбільшої вітроелектростанції в Україні: названа вартість
Джерело:  online.ua

Рада директорів Корпорації закордонних приватних інвестицій (OPIC) прийняла рішення щодо виділення коштів на будівництво великої вітроелектростанції в Запорізькій області. Члени фінансової установи уряду США схвалили надання кредиту на 150 млн доларів і страхування з перестрахуванням на суму до $ 320 млн.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського уряду.

Читайте також: Найпотужніша в Європі: в Україні хочуть побудувати вітроелектростанцію

Відзначається, що схвалений проект OPIC є стартом для початку будівництва електростанції, в якій передбачено 62 вітроустановки. Загальна вартість будівництва становить $ 560 млн. Встановлена потужність першої черги ВЕС складе 225 МВт, в подальшому вона може бути розширена до 500 МВт.

Прем'єр-мінсітр України Володимир Гройсман вже прокоментував рішення OPIC. Він вважає, що воно демонструє всьому світовому ринку, що енергетичний сектор України може розвиватися відповідно до міжнародних стандартів.

Слід додати, що на сьогоднішній день найбільшою вітроелектростанцією в Україні вважається "Старий Самбір 1". Вона розташована у Львівській області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні прийняли гучне рішення по спорудах ЧАЕС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?