Підвищення цін на газ: МВФ висунув Україні нову умову
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення цін на газ: МВФ висунув Україні нову умову

Підвищення цін на газ: МВФ висунув Україні нову умову

МВФ наполягає на підвищенні цін на газ в Україні. У Фонді заявили, що необхідно відкоригувати тарифи на газ до рівня імпортного паритету.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: МВФ назвав вимоги до України для виділення нового траншу

Відзначається, що підвищення цін на газ є одним з обов'язкових зобов'язань України за програмою, якій підтримується МВФ. Виконання даної умови є ключовим моментом в ухваленні рішення за новим кредитним траншем для України.

"Тому зараз фокус саме на цьому ... Зрештою, остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. На шляху до нього важливо продовжувати коригувати ціну на газ відповідно до ціни імпорту", - додав Люнгман.

Нагадаємо, в 2015 році МВФ схвалив програму кредитування економіки України на суму $17,5 млрд. В даний час Україна за цією програмою вже отримала чотири транші на суму 8,7 мільярдів доларів.

За цією програмою український уряд мав підняти ціни на газ з 1 жовтня 2017 року. Але тарифи на "блакитне" паливо залишилися на колишньому рівні, а дату публікації нових цін на газ Кабмін відтермінував на невизначений термін.

При цьому, Мінекономрозвитку прогнозує зростання тарифів на комунальні послуги в Україні в 2018 році до 20%. В тому числі, ціна на природний газ в 2018 рік може збільшитися на 19%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна може отримати в 2018 році два транші від Міжнародного валютного фонду на загальну суму в $ 3,5 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?