Бойовики зривають обмін полоненими, - Геращенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики зривають обмін полоненими, - Геращенко

Бойовики зривають обмін полоненими, - Геращенко
Джерело:  online.ua

Масштабний обмін полоненими між Україною і бойовиками Донбасу опинився під загрозою зриву. Терористи висунули нові умови українській стороні.

Про це заявила член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі і перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Геращенко анонсувала масштабний обмін полоненими: названа дата

Геращенко уточнила, що бойовики подали додаткові списки, зажадавши в обов'язковому порядку включити цих людей в обмін. Крім цього терористи наполягають, щоб усі 306 осіб, які внесені до списків обміну, були доставлені на лінію розмежування. За її словами, багато хто з складених бойовиками списків вже звільнені і не бажають переміщатися на окуповані території.

"ОРДЛО, по суті, наполягає на тому, щоб українська сторона тягнула на лінію зіткнення вільних людей", - додала Геращенко.

На тлі нових вимог бойовиків українська сторона сподівається, що вирішити складну ситуацію допоможуть представники ОБСЄ. 20 грудня Україна запропонувала провести нову скайп-конференцію, на якій будуть узгоджені остаточні деталі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що питання щодо обміну полоненими планують вирішити до 25 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?