Російські військові покинули "ДНР", - ЗМІ
Категорія
Події
Дата публікації

Російські військові покинули "ДНР", - ЗМІ

Російські військові покинули "ДНР", - ЗМІ

У понеділок, 18 грудня, російські спостерігачі зі Спільного центру з контролю і координації припинення вогню на Донбасі покинули "ДНР" і вже сьогодні прибудуть в підконтрольне Україні місто Соледар. 19 грудня вони відправляться в РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Интерфакс".

Читайте також: Клімкін назвав умову, за якої Росія покине Донбас

Раніше рішення про виведення російських спостерігачів з Донбасу оголосили у МЗС Росії. В російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що причиною відкликання російських спостерігачів з СЦКК стали "нестерпні умови" для роботи.

Пізніше цю заяву прокоментували у МЗС України. В українському відомстві назвали цей крок РФ провокацією, яка підриває Мінські угоди.

У МЗС також додали, що українська сторона у СЦКК продовжить роботу на Донбасі в звичайному режимі, співпрацюючи з представниками ОБСЄ у двосторонньому форматі.

Нагадаємо, СЦКК є групою з контролю дотримання Мінських угод на Донбасі, в яку входять представники української і російської сторін. Даний центр почав роботу в 2014 році. До його складу входять 128 офіцерів, а штаб-квартира центру розташована в Соледарі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна прийняли несподіване рішення по російським спостерігачам на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?