Парадний лімузин Гітлера продадуть на аукціоні в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Парадний лімузин Гітлера продадуть на аукціоні в США

Парадний лімузин Гітлера продадуть на аукціоні в США
Джерело:  Автоцентр

На аукціон хочуть виставити Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen, який був основним парадним лімузином фюрера Третього Рейху Адольфа Гітлера в 1939-1941 роках.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на autocentre.ua.

Читайте також: Стали відомі найбезпечніші авто 2018 року: з'явився рейтинг

Відзначається, що всього таких моделей авто було вироблено 203 одиниці, - крім Гітлера, на них їздили Папа Римський Пій ХІ, імператор Японії Хірохіто, португальський та іспанський диктатори Салазар і Франко, король Норвегії, і багато інших відомих особистостей. На сьогоднішній день збереглося лише п'ять таких машин.

Після капітуляції Німеччини машину Гітлера перевезли в США в 1945 році, після чого авто змінило кілька власників, встигнувши побувати навіть в казино Imperial Palace в Лас-Вегасі. В останній раз, в 1973 році, цей Mercedes продали за $153 тисячі, проте, в цей раз ціна може стати в сотню разів більшою.

Зауважимо, що Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen має 7,7-літровий 8-циліндровий двигун на 150 кінських сил, що дозволяє важкого кабріолету розганятися до 160 км/ч.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що з 1 січня 2018 року в Україні знизиться рівень ставок ввізного мита.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?