Міністр Данилюк вимагає відставки Луценка, в ГПУ відповіли
Категорія
Політика
Дата публікації

Міністр Данилюк вимагає відставки Луценка, в ГПУ відповіли

Міністр Данилюк вимагає відставки Луценка, в ГПУ відповіли
Джерело:  interfax.com.ua

Глава Мінфіну Олександр Данилюк звинуватив Генпрокуратуру в саботажі розслідування справи про "ПриватБанк", і почав вимагати відставки Генпрокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".

Читайте також: До екс-службовців "ПриватБанку" прийшли з обшуками у справі про кредити з коштів рефінансування

Данилюк вважає, що в ГПУ затягують розслідування проти екс-власників фінустанови Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також звернув увагу, що Луценко зустрівся з Коломойським напередодні суду в Англії.

Так, "ПриватБанк" ініціював уже п'ять кримінальних справ за фактом доведення банку до неплатоспроможності, незаконного виведення коштів, неналежного використання серверів та інформації, і т.п., однак, жодну з них не довели до суду. Більш того, ГПУ почала справи проти Нацбанку, "ПриватБанку", Мінфіну і радників, залучених банком для розслідування махінацій.

"Генпрокурор дискредитував себе атакою на нові антикорупційні органи і нездатністю довести важливі справи до суду, - підкреслив Данилюк. - Він повинен піти у відставку. Я вимагаю його відставки".

Варто зауважити, що представниця Луценко Лариса Сарган пізніше прокоментувала слова міністра, заявивши, що таким чином він намагається уникнути відповідальності за встановлену раніше несплату податків на майже 750 тис гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Вищий суд Англії заарештував активи Коломойського і Боголюбова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?