Поставки американської зброї в Україну: Вашингтон прийняв важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Поставки американської зброї в Україну: Вашингтон прийняв важливе рішення

Поставки американської зброї в Україну: Вашингтон прийняв важливе рішення
Джерело:  Reuters

США нададуть Україні "просунуті оборонні засоби" для боротьби з російським агресором. Цей план найближчим часом буде схвалений американським президентом Дональдом Трампом.

Про це повідомила начальник прес-служби Держдепу США Хізер Ноерт, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Радник Трампа зробив важливу заяву про постачання зброї Україні

Відзначається, що найближчим часом американська влада оголосить про своє рішення щодо поставок в Україну оборонного озброєння, в число якого увійдуть протитанкові комплекси, включаючи системи Javelin. Загальна вартість "оборонного пакету" складе 47 млн доларів.

За даними джерела, після того, як Трамп формально схвалить план з надання Україні оборонного озброєння, він буде розглянутий в Конгресі протягом 30-ти днів. Після затвердження документа, Держдеп зможе приступити до його реалізації.

Також Ноерт підкреслила, що військова допомога США для України спрямована на те, щоб захистити суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. При цьому вона носить виключно оборонний характер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Путіна пригрозили "кровопролиттям", якщо Україні буде надана американська летальна зброя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?