Відомий український письменник отримав престижну премію
Категорія
Культура
Дата публікації

Відомий український письменник отримав престижну премію

Відомий український письменник отримав престижну премію
Джерело:  online.ua

У 2017 році лауреатом престижної премії імені Юрія Шевельова став український письменник Андрій Любка. Він отримав нагороду за досягнення в галузі художньої та наукової української есеїстиці.

Про це повідомляється на сторінці Києво-Могилянської бізнес-школи в соціальній мережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Знаменитий російський поет розсварив Україну за Євробачення: в соцмережах обурені

Престижну нагороду Андрій Любка отримав за книгу "Саудаде", в якій опубліковані 60 історій про особисте життя, мандри і музику.

Раніше лауреатами премії імені Юрія Шевельова ставали українські письменники: Тарас Прохасько, Андрій Портнов, Костянтин Москалець, Олександр Бойченко. У 2016 році нагорода була присуджена Вахтангу Кебуладзе.

Слід додати, що дана премія була заснована в 2013 році Києво-Могилянською бізнес-школою спільно з видавництвом "Дух і літера", Українським центром Міжнародного ПЕН-клубу та Українським науковим інститутом Гарвардського університету. Вона носить ім'я Юрія Шевельова, який є основоположником модерну української есеїстики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український поет і письменник Сергій Жадан став лауреатом престижної премії за особливий внесок в українську культуру і стійкість громадянської позиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?