Скандал з газовими турбінами Siemens в Криму: російський суд виніс нове рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал з газовими турбінами Siemens в Криму: російський суд виніс нове рішення

Скандал з газовими турбінами Siemens в Криму: російський суд виніс нове рішення
Джерело:  РІА Новини

Арбітражний суд Москви визнав угоду про постачання газових турбін Siemens в Крим дійсною, так як німецької компанії не вдалося довести обман.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Читайте також: ЄС офіційно відповів Росії на скандал з турбінами Siemens в Криму

У рішенні суду йдеться про те, що позивач ще в первісному позові не зміг привести переконливі доводи того, що був обманутий покупцями газових турбін. У свою чергу представники концерну Siemens наполягають на тому, що російські партнери при укладанні контракту вказували, що турбіни будуть встановлені в Краснодарському краї, а не в Криму, що заборонено санкціями ЄС.

Таким чином, суд не знайшов підстави для визнання угоди недійсною, відмовивши компанії Siemens в задоволенні позову.

Нагадаємо, що експортний скандал з поставками газових турбін Siemens в Крим виник влітку 2017 року. Російська компанія "Технопромекспорт" закупила у концерну газові турбіни для Таманської ТЕС, але після покупки модернізувала їх і переправила до Криму, в обхід санкцій. Ці турбіни окупантська "влада" Криму має намір використовувати для роботи декількох ТЕС в Сімферополі і Севастополі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що німецький концерн Siemens через скандал з постачання газових турбін на територію окупованого Криму може понести до 200 мільйонів євро збитків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?