ТОП-10 кращих українських фільмів 2017 року
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

ТОП-10 кращих українських фільмів 2017 року

ТОП-10 кращих українських фільмів 2017 року
Джерело:  Box Office Mojo

У 2017 році в українському кінематографі відбувся значний прорив - в лідери прокату вперше за багато років вийшли вітчизняний фільми, які збирають в кінотеатрах повні зали глядачів.

Рейтинг найпопулярніших українських фільмів 2017 року опубліковано на найбільшому сайті Box Office Mojo, який підраховує касові збори фільмів, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Топ-10 найкращих фільмів 2017 року за версією IMDb

Лідерами ТОПу найпопулярніших українських фільмів стали три картини: "Межа", "іній" і "Рівень чорного". У 2018 року вони будуть представляти Україну на кінопремії "Оскар".

Картина "Межа" в 2017 році вже отримала престижну нагороду "За кращу режисерську роботу" на кінофестивалі в Карлових Варах. Прем'єра кримінального трилера в Україні відбулася 16 листопада. Фільм "Іній" - це військова драма литовського режисера, яка розповідає про збройний конфлікт в Україні. "Рівень чорного" - є документальним драматичним фільмом, який розповідає про життя весільного фотографа Костянтина, в житті якого настала чорна смуга.

У число популярних українських фільмів увійшла історична картина "Червоний". Головним героєм фільму став молодий воїн УПА Данило Червоний, який потрапив в полон і намагається в ньому вижити. Прем'єра картини в Україні відбулася у серпні 2017 року. За кілька місяців фільм зібрав в прокаті майже 115 тисяч доларів.

У рейтинг найпопулярніших українських фільмів також включили повнометражну художню картину "Киборги", сюжет якої заснований на подіях в Донецькому аеропорту в 2014 році. Прем'єра кінокартини в Україні відбулася 6 грудня 2017 року. За два уїкенди фільм зібрав майже 16 млн гривень, тим самим встановивши новий рекорд для вітчизняних фільмів в українському прокаті.

Також в ТОП-10 кращих українських фільмів увійшли: психологічна драма "Стрімголов", комедія "Припутні", пригодницький фільм-фентезі "Сторожова застава", сімейний фільм "Бобот", фантастична комедія "Інфоголік".

Як повідомляв ONLINE.UA, найкасовішим фільмом 2017 року світі стала картина "Красуня і чудовисько".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?