Поставки летальної зброї в Україну: у Пентагоні розкрили плани США
Категорія
Політика
Дата публікації

Поставки летальної зброї в Україну: у Пентагоні розкрили плани США

Поставки летальної зброї в Україну: у Пентагоні розкрили плани США
Джерело:  Голос Америки

Вплив американського озброєння, яке Вашингтон вирішив продати Україні, буде незначним.

Про це заявив глава Пентагону Джим Маттіс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Читайте також: США будуть продавати Україні летальну зброю: з'явилися деталі

"Доки ніхто не захоче вдертися в Україну, сподіваюсь, що вплив цієї зброї не буде значним. Це оборонна зброя", - заявив Маттіс.

В ході інтерв'ю він також підкреслив, що військова роль США в Україні мінятися не буде. Міністр оборони США нагадав, що в даний час американські військові інструктори допомагають українським військовим готувати армію відповідно до стандартів НАТО, підкресливши, що це робиться для того, щоб переконатися в тому, що ЗСУ служать інтересам українців.

Нагадаємо, що в грудні 2017 року Держдеп США надав ліцензію на поставку в Україну сучасних снайперських гвинтівок. Пізніше американська влада заявила, що готова надати Україні потужне оборонне озброєння.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що США нададуть Україні "просунуті оборонні засоби" для боротьби з російським агресором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?