Кібератаки в Україні: СБУ встановила російський слід
Категорія
Україна
Дата публікації

Кібератаки в Україні: СБУ встановила російський слід

Кібератаки в Україні: СБУ встановила російський слід
Джерело:  online.ua

Останні хакерські атаки на сайти держорганів України проводили російські кіберзлочинці. СБУ вдалося придушити масштабну кібератаку на українські ресурси, яка проводилася через електронну пошту.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на дані прес-служби СБУ.

Читайте також: Україною прокотилася нова хвиля кібератак

Відзначається, що восени 2017 року масова кібератака в Україні була проведена за допомогою хакерського програмного забезпечення "DarkTrack", яке передавало отримані дані на сервера з російськими IP-адресами. У відомстві зазначили, що фактично в той момент підконтрольні Кремлю кіберзлочинці отримували можливість адмініструвати українські веб-ресурси і знімати з них інформацію.

Також фахівці СБУ зафіксували і запобігли хакерській атаці, котра проводилася за допомогою двох різновидів вірусу типу "PSCrypt". Кіберзлочинці здійснювали масову розсилку шкідливої програми на офіційні електронні адреси місцевих органів влади. Ці листи також надходили через російські поштові сервери.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що російські хакери Fancy Bear намагалися зламати пошту українських політиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?