Генсек ООН звернувся до світу з сигналом тривоги
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек ООН звернувся до світу з сигналом тривоги

Генсек ООН звернувся до світу з сигналом тривоги
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш записав звернення з нагоди Нового року, повідомляє ONLINE.UA, з посиланням на відповідне відео.

Він звернувся до людей в усіх країнах із сигналом тривоги для нашого світу та закликав до єдності, врегулювання конфліктів, подолання ненависті та захисту спільних цінностей людства.

"Дорогі друзі у всьому світі, з Новим роком. Коли я зайняв посаду рік тому, я звернувся із закликом оголосити 2017 роком миру. На жаль, докорінним чином, світ пішов у протилежному напрямку.

З нагоди Нового 2018 року я не звертаюсь із закликом. Я звертаюсь із попередженням – сигналом тривоги для нашого світу. Конфлікти загострились та з’явились нові небезпеки. Глобальне занепокоєння щодо ядерної зброї є найсерйознішим з часів «Холодної війни». Зміни клімату відбуваються швидше, ніж ми на них реагуємо. Зростає нерівність. Ми бачимо жахливі порушення прав людини. Посилюється націоналізм та ксенофобія," - підкреслив Гутерреш.

"Починаючи 2018 рік, я закликаю до єдності. Я щиро вірю ми можемо зробити наш світ надійнішим та безпечнішим. Ми можемо врегулювати конфлікти, подолати ненависть та захистити наші спільні цінності. Але ми можемо досягнути цього лише спільними зусиллями. Я закликаю усіх лідерів прийняти цю новорічну резолюцію: зменшити розрив. Подолати суперечності. Відновити довіру, об’єднавши людей навколо спільних цілей. Єдність – це наш шлях. Наше майбутнє залежить від цього. Я бажаю вам миру та здоров’я в 2018!", - підсумував Генсек ООН.

Як вже повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко записав звернення до українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?