Навіщо зберігати молочні зуби дітей
Категорія
Технології
Дата публікації

Навіщо зберігати молочні зуби дітей

Навіщо зберігати молочні зуби дітей
Джерело:  online.ua

Ми, і наші батьки, в силу традицій і турботливого ставлення до всього, що відбувається вперше з новим членом сім’ї, намагаємося зберегти всі «реліквії» на пам’ять про перше чудо у родині, будь то клаптик першого волосся або бирка з пологового будинку.

Зберігати молочні зуби дітей в наш час вже не новина. У цій статті ми розповімо, як можна отримати максимальну користь для дитини навіть з його молочного зуба.

Далеко не секрет, що виділення і  зберігання стовбурових клітин молочних зубів  – це можливість зберегти персональний генетично ідентичний запас стовбурових клітин дитини. Після розморожування клітин вони зберігають здатність до регенерації, відновлення і майбутнього оздоровлення вашої дитини або близьких родичів.

Стовбурові клітини застосовують для лікування багатьох небезпечних для життя захворювань, більш того, статистика говорить, що ви або ваш член сім’ї можете бути одним з 200 чоловік, яким може знадобитися лікування стовбуровими клітинами.

Вигоди зберігання стовбурових клітин молочних зубів

Пульпа молочних зубів, на відміну від постійних (корінних), містить кілька типів стовбурових клітин. Вони здатні допомогти відновленню тканин зуба, вирощування клітин підшлункової залози, а також можуть бути використані у боротьбі з цукровим діабетом, хворобами Паркінсона та Альцгеймера. У широкий спектр проблем, з якими можуть впоратися стовбурові клітини молочних зубів, також входять пошкодження щелепно-лицьового апарату, патології серцево-судинної системи, інсульт ішемічного типу, захворювання печінки, наслідки опіків і травм.

Як зберегти молочний зуб для вирощування стовбурових клітин?

Процес підготовки зуба до збору клітин дуже простий і безпечний для малюка. Як тільки ви помітили розхитаний зубок малюка, вам потрібно звернутися до стоматолога, який безболісно його видалить. Молочні зуби, повинні бути повністю здоровими – без карієсу і з цілої пульпою. Вам необхідно всього лише вчасно помістити зуб в спеціальний контейнер і передати його співробітникам кріобанку. Для гарантованого збереження клітин, передати зуби дитини в лабораторію бажано протягом 48 годин після випадання.

Скільки стовбурових клітин можна отримати з 1 зуба?

В середньому з одного зуба можна отримати від 12 до 20 стовбурових клітин, але завдяки сучасним методикам стало можливим примноження числа стовбурових клітин в лабораторних умовах у сотні разів.

Після отримання стовбурових клітин, фахівці проводять ряд лабораторних досліджень та перевіряють клітини на функціональність, життєздатність і стерильність. Переконавшись в успішності розмноження клітин, співробітники кріобанку відправляють отриманий матеріал на зберігання у кріохранилище.

Зберігаються кріоампули зі стовбуровими клітинами при температурі нижче -186 ° С в парах рідкого азоту в спеціальних кріокамерах.

Зберегти молочні або корінні зуби для вирощування з них «унікальних» стовбурових клітин буде корисно для тих, хто не зміг зберегти пуповинну кров або плаценту дитини під час пологів. Адже раніше, коли в Києві навіть і не було можливості зберегти в кріобанку свої біоматеріали, то пуповину і плаценту дитини просто викидали відразу ж після пологів у відро для сміття.

Застосування стовбурових клітин в терапії, хірургії та косметології вже не новина, а список захворювань, які можна вилікувати за допомогою стовбурових клітин в стандартній терапії зростає з кожним роком все більше.

Здається, сама природа підштовхує батьків до рішення провести біострахування своєї дитини, оскільки заміна молочних зубів відбувається завжди і у всіх діточок.

Дякуємо за допомогу у підготовці матеріалу спеціалістам кріобанку DEVA CRYOBANK (Ліцензія МОЗ України № 157 від 03.03.2016 року).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?