Суд Грузії заочно засудив Саакашвілі до позбавлення волі
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд Грузії заочно засудив Саакашвілі до позбавлення волі

Суд Грузії заочно засудив Саакашвілі до позбавлення волі
Джерело:  Новини Грузії

Екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі заочно засудили до трьох років позбавлення волі за перевищення повноважень.

Рішення про це 5 січня прийняв суддя Тбіліського міськсуду Георгій Аревадзе, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Грузія.Online.

Читайте також: Луценко пояснив, що заважає екстрадиції Саакашвілі

В рамках слідства встановили, що за часів президентства в Грузії Саакашвілі незаконно обіцяв керівнику департаменту конституційної безпеки Даті Алахаю помилувати чотирьох засуджених за вбивство голови департаменту Об'єднаного грузинського банку Сандро Гиргвліані Геронтія Аланія, Михайла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі і Олександра Гачава.

Помилувавши їх в обхід відповідальної комісії, Саакашвілі створив правовий важіль для умовно-дострокового звільнення ув'язнених.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні Грузія звернулася до України із запитом про екстрадицію Міхеїла Саакашвілі. За даними грузинської прокуратури, проти нього ведеться чотири кримінальні справи.

Раніше Міхеілу Саакашвілі вручили документи про позбавлення громадянства України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?