МОЗ хоче заборони діяльності народних цілителів
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ хоче заборони діяльності народних цілителів

МОЗ хоче заборони діяльності народних цілителів
Джерело:  online.ua

На громадському обговоренні знаходиться законопроект про скасування дозволу на заняття народною медициною (цілительством).

Про це розповіли в прес-службі Міністерства охорони здоров'я, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: МОЗ планує безкоштовно видавати ліки від депресії

Зауважимо, що у законодавстві поняття народної медицини описано як "методи оздоровлення, засновані на досвіді багатьох поколінь людей, усталені в народних традиціях".

У МОЗ наголошують, що критерії визначення таких методів і фахівці для цього відсутні, в той час як жоден метод не був випробуваний в умовах наукових експериментів, в зв'язку з чим не може вважатися безпечним.

Згідно із законодавством, для отримання дозволу на "цілительство" досить обгрунтувати метод лікування, незважаючи на те, що більшість цих методів суперечать медичній науці.

"Всі раніше видані дозволи на заняття цілительством створюють потенційну небезпеку для громадян України", - стверджують у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як не можна лікувати грип.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?