В Україні очікується подорожчання хліба: названі нові ціни
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні очікується подорожчання хліба: названі нові ціни

В Україні очікується подорожчання хліба: названі нові ціни
Джерело:  online.ua

На початку 2018 року ціни на хліб в Україні піднімуться на 10% і становитимуть не менше 14 гривень за кілограм.

Про це повідомив директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в соціальній мережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні прогнозують зростання цін на продукти: з'явився перелік

Коментуючи свій прогноз, експерт позначив, що в 2017 році хліб в Україні подорожчав на 22%, що склало 2,4 грн. На сьогоднішній день середня ціна на дану продукцію в країні становить 13 грн/кг.

Дорошенко підкреслив, що вже в січні-лютому 2018 року ціни на хліб піднімуться. Це пов'язано з підвищенням мінімальної зарплати в країні, а також з девальвацією національної валюти.

Для порівняння експерт навів дані про ціни на хліб у Європі. Найдешевшим хліб, за словами Дорошенка, є в Польщі - його ціна становить 18 грн/кг.

Слід зазначити, що в 2017 році в Україні було зафіксовано подорожчання майже усіх продуктів. Лідером за темпами зростання цін стало сало - цей продукт подорожчав на 68%. У верхній частині списку продуктів, які найбільше подорожчали в Україні, також знаходяться свинина, яловичина і овочі - буряк та морква.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні рекордно подорожчав бензин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?