Зниження податків на розмитнення авто в Україні: в Раді назвали умову
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зниження податків на розмитнення авто в Україні: в Раді назвали умову

Зниження податків на розмитнення авто в Україні: в Раді назвали умову
Джерело:  NV

Ввести нульовий акциз і скасувати податки при ввезенні в Україну автомобілів з ЄС економічно неможливо. Знизити ці ставки можна, якщо буде досягнуто компромісне рішення з даної проблеми між українською стороною та європейськими країнами.

Про це заявила голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна в інтерв'ю "Новому времени", передає ONLINE.UA.

Читайте також: Українська митниця заборонила ввезення товарів майже 1,2 тис фірм

Чиновниця наголосила, що всі мита і податки в Україні мають економічне обґрунтування, тому перш ніж переглядати ставки необхідно отримати висновки Мінекономіки про економічне майбутнє вітчизняної автомобілебудівної галузі.

Щоб парламент прийняв рішення про зниження мит на ввезення в Україну автомобілів з ЄС, також необхідно отримати розрахунки про пропускну здатність українських доріг. Також Южаніна підкреслила, що при вирішенні даного питання слід враховувати вік транспортних засобів з іноземною реєстрацією, що ввозяться в Україну, так як часто такі авто завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу.

При цьому Южаніна запевнила, що питання щодо ввезення в Україну авто з ЄС буде вирішено найближчим часом. Але вона додала, що рішення буде прийнято виключно за умови компромісу, щоб було зручно і вигідно кожної зі сторін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні з 1 січня 2018 року знизили тарифи на розмитнення автомобілів, ввезених в країну з Європейського союзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?