SpaceX запустила в космос секретний супутник: опубліковано яскраве відео
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX запустила в космос секретний супутник: опубліковано яскраве відео

SpaceX запустила в космос секретний супутник: опубліковано яскраве відео
Джерело:  online.ua

У понеділок, 8 січня, американська приватна космічна компанія SpaceX здійснила перший успішний запуск ракети Falcon 9 в космос у 2018 році. На борту носія знаходився секретний космічний апарат Zuma, який був виданий урядом США.

Відео запуску секретного супутника в космос було опубліковано на офіційному каналі компанії в YouTube, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У США відбулася найважливіша космічна подія: з'явилися фото і відео

Запуск Falcon 9 був здійснений в ніч з 7 на 8 січня близько 3 години ранку за київським часом з мису Канаверал у Флориді. Призначення місії, а також характеристики супутника, тримаються в секреті. Відомо тільки, що апарат Zuma був створений компанією Northrop Grumman. Не уточнюється також, яке відомство США буде відповідати за його експлуатацію.

У компанії SpaceX повідомили, що запуск секретного супутника в космос відбувся успішно - після від'єднання другого ступеня з космічним апаратом багаторазова перша ступінь ракети успішно приземлилася на посадочній площадці.

Слід додати, що Zuma став не першим секретним супутником, запущеним SpaceX в космос. У травні 2017 року компанія вивела на орбіту апарат для Національного управління військово-космічної розвідки США, а у вересні SpaceX запустила в космос експериментальний орбітальний літак ВПС США X-37B.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в кінці грудня 2017 року SpaceX запустила Falcon 9 з супутниками на борту в космос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?