SpaceX провалила запуск секретного супутника на орбіту - ЗМІ
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX провалила запуск секретного супутника на орбіту - ЗМІ

SpaceX провалила запуск секретного супутника на орбіту - ЗМІ
Джерело:  Bloomberg

Запуск ракети-носія Falcon 9, яка повинна була вивести секретний військовий супутник Zuma на орбіту, пройшов невдало.

На запланованій орбіті його не знайшли, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg, що цитує джерела в Стратегічному командуванні США.

Читайте також: Ілон Маск назвав терміни запуску ракети Falcon Heavy на Марс

У Стратегічному командуванні США, де відстежують тисячі рукотворних об'єктів навколо Землі, заявили, що станом на даний момент їм нічого додати в каталог супутників.

Джерела в Конгресі США анонімно розповіли, що в ході польоту відмовила друга ступінь ракети, через що вона разом із супутником могла впасти в океан. Військові США і представники SpaceX поки ситуацію не коментували.

Як повідомляв ONLINE.UA, запуск провели близько 03:00 за Києвом 8 січня, маршова ступінь Falcon 9 ідеально відпрацювала і приземлилася в заданій точці, після чого тягові двигуни відключилися, і трансляцію перервали "з технічних причин".

Варто зауважити, що призначення військового супутника Zuma строго засекречено.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?