Переговори щодо введення миротворців ООН на Донбас зірвані: названа причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори щодо введення миротворців ООН на Донбас зірвані: названа причина

Переговори щодо введення миротворців ООН на Донбас зірвані: названа причина

Росія заблокувала розгляд введення миротворчої місії на Донбас Радою безпеки ООН.

Про це розповів постпред України в ООН Володимир Єльченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Читайте також: Не може бути й мови: Росія нахабно висловилася щодо миротворців на Донбасі

Відзначається, що Росія відкинула практично всі важливі положення введення миротворців, в черговий раз запропонувавши миротворчій місії охороняти спостерігачів ОБСЄ на лінії розмежування.

Єльченко нагадав, що Україна наполягає на розміщенні миротворців на ділянці російсько-українського кордону.

"І це - "червона лінія", яку ніхто ніколи не перейде. Тому мені здається, що найближчим часом зрушень в цьому питанні не буде", - підкреслив дипломат, додавши, що Росія, як видно, з самого початку не була зацікавлена у введенні повноцінної миротворчої місії.

"Їм потрібно або збереження ситуації, яка є зараз, або так звана "миротворча" операція на російських умовах, яка заморозила б цей конфлікт на десятиліття", - підсумував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Німеччині висловилися про те, що якщо миротворців ООН розмістять на лінії розмежування сил на Донбасі, то ця лінія стане новим кордоном Росії і України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?