Мінагрополітики відкладає заборону на закупівлю молока у населення
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінагрополітики відкладає заборону на закупівлю молока у населення

Мінагрополітики відкладає заборону на закупівлю молока у населення
Джерело:  online.ua

Зміни у держстандарті якості молока, що набули чинності 1 січня 2018 року, переносять на липень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінагрополітики України.

У повідомленні йдеться про нові правила, що посилюють вимоги до молока, яке закуповують у населення. Проект рішення про відтермінування незабаром висунуть на громадське обговорення.

Проектом, зокрема, передбачається обмеження використання молока другого сорту (від населення) для виробництва харчових продуктів після дворічного перехідного періоду. Натомість молоко від населення дозволять для виробництва кормів для тварин.

Читайте також: В Україні прийняли закон про порядок встановлення газових лічильників

Також у документі зазначається, що підвищення якості молока від другого сорту до першого не вимагає значних витрат у дотриманні гігієни персоналу і самих тварин. Відтак виробники молочної продукції мають працювати над поліпшенням санітарно-гігієнічних умов праці, - зазначили в Мінагрополітики.

У відомстві також заявили, що добрим стимулом щодо підвищення якості молока для малих господарств може стати кооперація.

Як вже повідомляв ONLINE.UA, МОЗ хоче заборони діяльності народних цілителів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?