Руйнує екосистему та довіру в ЄС, - екологи про будівництво "Північного потоку-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

Руйнує екосистему та довіру в ЄС, - екологи про будівництво "Північного потоку-2"

Руйнує екосистему та довіру в ЄС, - екологи про будівництво "Північного потоку-2"
Джерело:  tagesspiegel.de

Екологи зі Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) та Союзу охорони природи Німеччини (NABU) закликають скасувати будівництво газогону "Північний потік-2" і направили відповідного листа німецькому уряду.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Der Tagespiege.

Лист було направлено канцлеру країни Ангелі Меркель, голові Соціал-демократичної партії Мартіну Шульцу і прем'єр-міністру Баварії Хорсту Зехоферу.

Екологи стверджують, що будівництво "Північного потоку-2" загрожує крихкій екосистемі Балтійського моря, "руйнує солідарність та довіру в рамках Європейського союзу" і загалом призведе до глухого кута в боротьбі зі зміною клімату. Вони підкреслюють, що процес будівництва газогону є непрозорим, та вимагають незалежної екологічної експертизи проекту.

Читайте також: Росію можуть змусити відкласти будівництво "Північного потоку-2"

Як відомо, протяжність газопроводу "Північний потік-2" у напрямку від Росії до Німеччини має скласти понад 1200 км, сукупна потужність - 55 млрд куб. м щорічно.

Раніше, в середу, 10 січня, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що політичне втручання в газовий ринок, зокрема, проект "Північний потік-2", неприпустимо. Натомість прем'єр Польщі Матеуш Моравецкій заявив, що газогін "Північний потік-2" може усунути з газового ринку Україну.

Як повідомляв ONLINE.UA, Данія ухвалила закон, відповідно до якого, Росія не може побудувати газопровід "Північний потік-2" в територіальних водах цієї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?