"Смердючі діри": Трамп потрапив в скандал через заяву про країни третього світу
Категорія
Світ
Дата публікації

"Смердючі діри": Трамп потрапив в скандал через заяву про країни третього світу

"Смердючі діри": Трамп потрапив в скандал через заяву про країни третього світу
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп назвав "смердючими дірами" країни Африки і Гаїті.

Це викликало бурхливу реакцію міжнародної спільноти, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Трамп має намір скасувати програму захисту дітей нелегальних мігрантів

Відзначається, що 11 січня Трамп обговорював з конгресменами угоду про захист від депортації майже 800 тисяч юних іммігрантів, після чого заявив: "З якого дива до нас приїжджають люди з усіх цих смердючих дір?". При цьому, в Адміністрації президента не спростували дані про те, що він сказав це в контексті обговорення країн Африки та Гаїті.

Багато конгресменів визнали такі слова "огидними" і "зарозумілими", у відповідь на що в Білому домі заявили, що, хоча багато чиновників борються за інтереси інших країн, Трамп бореться тільки за народ США.

"Наша країна - не смітник. Те ж саме стосується Гаїті і будь-якої іншої країни, що потребує допомоги", - відповіла на слова Трампа заступник генсека правлячої партії ПАР Джессі Дуарте.

У Гаїті також засудили "засновані на стереотипах" заяви Трампа, після чого викликали "на килим" американського посла для пояснень.

В Управлінні верховного комісара ООН з прав людини також вважають неприпустимим "називати цілі країни і континенти смердючими дірами".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд Трамп намагався заборонити в'їзд в США мігрантам з шести переважно мусульманських країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?