"Крим за кораблі не продаємо": з'явилася реакція України на пропозицію Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Крим за кораблі не продаємо": з'явилася реакція України на пропозицію Путіна

"Крим за кораблі не продаємо": з'явилася реакція України на пропозицію Путіна
Джерело:  online.ua

Пропозиція президента Росії Володимира Путіна повернути Україні військову техніку, яка залишилася в Криму після анексії півострова, викликала бурхливі суперечки.

Багато хто вважає, що заява була зроблена в рамках передвиборної кампанії, повідомляє ONLINE.UA.

Варто зауважити, що Україна забрала з Криму майже всю авіацію, яку змогла, однак, на півострові залишилося 11 бойових кораблів і катерів, сім допоміжних суден, батальйонні комплекти БМП-2, БТР-70, БТР-80, сім дивізіонів артилерії, чотири мінометні батареї, п'ять комплексів С-300, чотири дивізіони "Бук", літаки МіГ-29 і Л-39, комплекси берегових протикорабельних ракет "Рубіж", комплекс радіотехнічної розвідки "Кольчуга", автомобільна техніка.

Читайте також: Окупанти завершили черговий етап будівництва Кримського моста: нові фото

У ВМС України також оскаржили слова Путіна про те, що українська техніка була "в жалюгідному стані" на момент захоплення півострова. Так, потребували ремонту двигуни тільки одного з бойових кораблів, і на 15-20% вимагали ремонту БТР. У той же час, в Криму залишилася тільки та авіатехніка, яка не могла відлетіти під час анексії.

Представник Путіна Дмитро Пєсков назвав пропозицію про повернення техніки України "жестом доброї волі", однак, українські політики сприйняли такі заяви дещо інакше.

"Ми, українці, через деякий час відвоюємо окупований схід, повернемо Крим і зруйнуємо Московську імперію. "Ядерна бита" вам, бандитам, не допоможе", - підкреслив нардеп Дмитро Ярош.

Новини по темі: У Гаазі відзвітували про розслідування агресії Росії проти України

"Це один з елементів передвиборчої кампанії і не тільки. Мовляв, територія моя, а іржавий металобрухт можете забрати, - зауважив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. - А завершиться тим, що одночасно з поверненням Криму уряд Росії виплатить компенсацію Україні за катастрофічні наслідки тимчасової окупації Криму і розв'язаної на сході України війни".

"Крим за кораблі не продаємо, не здаємо і не обмінюємо. Так, це наші кораблі, вкрадені Путіним. Все, до чого торкається "руський мир", приходить в непридатність. Ми повернемо Крим, і всю українську власність там. Як і Донбас" , - також висловилася перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Путін заявив також, що в Криму залишилися українські боєприпаси, однак, вони нібито непридатні до транспортування і будуть ліквідовані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?