Кір в Україні: українці пропонують ввести великі штрафи за відмову від щеплень
Категорія
Україна
Дата публікації

Кір в Україні: українці пропонують ввести великі штрафи за відмову від щеплень

Кір в Україні: українці пропонують ввести великі штрафи за відмову від щеплень
Джерело:  online.ua

Небезпечний вірус кору, який побив "рекорди" по захворюваності людей в Україні в 2017-2018 році, можна перемогти тільки за допомогою вакцинації. Щоб уникнути плачевної ситуації з щепленнями, необхідно ввести великі штрафи за відмову від вакцинації.

З такою пропозицією виступив відомий журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Спалах смертельної епідемії в Україні: імунологи зробили прогноз

Казанський навів приклади того, як карають батьків- "антищепленників" в країнах Євросоюзу. Наприклад, у Франції за відмову від щеплення батьків штрафують на суму до 30 тисяч євро. Злісних відмовників притягують до кримінальної відповідальності, за яку загрожує тюремний термін до двох років.

У Німеччині за відмову від щеплень введений штраф в розмірі 2,5 тисяч євро.

"Для України розмір штрафів повинен бути менше, але їх все одно потрібно зробити відчутними. У перший раз, якщо батьки прострочили щеплення, можна обмежитися попередженням. Якщо ж і після цього дітей не прищеплюють - штраф 3, 5, 10 тисяч гривень. Мракобісся добре лікується гривнею. Держава зі свого боку, зрозуміло, має забезпечити доступність і наявність всіх необхідних вакцин", - запропонував Казанський.

Слід нагадати, що вірус кору в Україні бушує з листопада 2017 року. На сьогоднішній день рівень захворюваності вірусом в 43 рази вище показників 2016 року. Спалах інфекційного захворювання торкнулася багатьох українських міст.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Миколаєві зафіксували спалах гепатиту А.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?