Президентські вибори в Чехії: оголошені попередні результати
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентські вибори в Чехії: оголошені попередні результати

Президентські вибори в Чехії: оголошені попередні результати
Джерело:  Volby.cz

У першому турі президентських виборів в Чехії перемагає чинний президент Мілош Земан. Поряд з ним, до другого туру виборів пройшов колишній голова Академії наук Чехії Іржі Драгош.

Попередні результати голосування в Чехії опубліковані на сайті Чеського статистичного управління, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Путін зробив заяву про участь в президентських виборах: з'явилося відео

На даний момент опрацьовано майже 83% бюлетенів, які надійшли в виборчком з дільниць. За Мілоша Земана проголосували трохи більше 40% чехів, а за його опонента виборці віддали 25,76% голосів.

Другий тур президентських виборів в Чехії заплановано на 26-27 січня, якщо жоден з кандидатів не набере більше 50% голосів виборців. Офіційні результати першого туру виборів президента Чехії будуть оголошені у вівторок, 16 січня.

Слід додати, що чинний президент Мілош Земан відомий своєю проросійських позицією і антимусульманськими поглядами. Його головний суперник Іржі Драгож, навпаки, виступає за збереження санкцій проти РФ і перехід Чехії на євро.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажок "ДНР" Олександр Захарченко анонсував вибори на окупованому Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?