Накопичувальна пенсійна система в Україні: в Кабміні назвали терміни запуску
Категорія
Економіка
Дата публікації

Накопичувальна пенсійна система в Україні: в Кабміні назвали терміни запуску

Накопичувальна пенсійна система в Україні: в Кабміні назвали терміни запуску
Джерело:  online.ua

Накопичувальна пенсійна система в Україні буде введена з 1 січня 2019 року.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кабміну.

Читайте також: Підвищення пенсій українським військовим: в Кабміні назвали дату

За словами Розенко, накопичувальна пенсійна система в Україні може працювати за кількома механізмам - по персональним внескам українців, а також по перерозподілу діючих податків.

Розенко вважає, що уряд може перерозподілити податки українців таким чином, щоб без їх збільшення створити накопичувальну пенсійну систему. Наприклад, в Україні можуть зменшити ставку на податки для фізичних осіб або знизити єдиний соціальний внесок, щоб різницю переносити на пенсійний рахунок.

Також Розенко підкреслив, що вже зараз українцям потрібно активно користуватися механізмом недержавного пенсійного страхування, яке вже діє в Україні, щоб отримувати вищу пенсію в майбутньому.

"Недержавне пенсійне страхування вже діє. Будь-яка людина може вже сьогодні вибрати недержавний пенсійний фонд і самостійно вносити туди кошти. І я закликаю людей більш активно використовувати цей механізм, щоб не бути залежними від держави в майбутньому. Так, держава буде фінансувати певний рівень пенсійного забезпечення, але за допомогою недержавних пенсійних фондів можна істотно підвищити собі пенсію. Я не бачу ніяких ризиків щодо системи недержавних пенсійних фондів. Всі цивілізовані країни світу використовують цей механізм", - додав Розенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з початку 2018 року в Україні почали по-новому нараховувати пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?