Змонтований фейк: користувачі мережі розкрили черговий обман Міноборони РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Змонтований фейк: користувачі мережі розкрили черговий обман Міноборони РФ

Змонтований фейк: користувачі мережі розкрили черговий обман Міноборони РФ
Джерело:  online.ua

Користувачі мережі викрили черговий обман Міноборони РФ, яке опублікувало фейкове відео про нову перемогу російських військових в Сирії. Йдеться про ролик, на якому зафіксовано, як російська авіація наносить удар по терористах, які нібито відповідальні за обстріл авіабази Хмеймім в Сирії.

Відповідне відео опубліковано на YouTube, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У мережі зібрали відео з підбіркою головних «шедеврів» російських фейків про Україну

Зокрема, користувачі мережі вважають, що цей ролик був змонтований Міноборони РФ. Це підтверджує ряд моментів. На 6-й секунді відео можна побачити, як люди, що підбігають до автобусу, різко зникають з поля зору, а також змінюється розташування автомобіля в правому верхньому кутку зображення.

Такі факти говорять, що частина відео була вирізана, що дає привід на домисли про те, що Міноборони РФ в черговий раз хотіло щось приховати. Не виключають користувачі мережі, що дане відео взагалі не має ніякого відношення до подій, про які говорять російські військові. Після викриття фейків Міноборони, пов'язаних зі скринами з комп'ютерної гри, вони не виключають, що "креативне" російське оборонне відомство може публікувати один і той же ролик з різними назвами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські ЗМІ спіймали на черговий брехні в справі про падіння Boeing MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?