Гобелен яскравих хмар і штормів: NASA показало вражаюче фото Юпітера
Категорія
Технології
Дата публікації

Гобелен яскравих хмар і штормів: NASA показало вражаюче фото Юпітера

NASA
Гобелен яскравих хмар і штормів: NASA показало вражаюче фото Юпітера

Космічний апарат Juno зобразив дивовижне видовище на загадковому Юпітері. Зонд отримав серію знімків хмар, які оперізують південний полюс планети.

Вражаюче фото хмарного пояса Юпітера було опубліковано на сайті агентства, передає ONLINE.UA.

Читайте також: NASA показало незвичайні гігантські хмари на Юпітері

Співробітники агентства пояснили, що унікальне фото було зроблено в грудні 2017 року, коли зонд "Юнона" наблизився до хмар на Юпітері на відстань 13,6 тисяч кілометрів. Вчені вважають великим досягненням нові знімки, зроблені на Юпітері, так як їм раніше ніколи не вдавалося спіймати в кадр циклон низьких широт Юпітера.

Слід додати, що зонд "Юнона" був запущений на Юпітер в 2011 році, але прибув на орбіту планети тільки в 2016 році. Цей космічний апарат стане першим в історії зондом, який буде здійснювати обліт планети через її полюса. Його місія запланована ще на кілька років, після чого зонд буде знищений.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в NASA назвали нове місце можливого існування життя в Сонячній системі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?