Росія поважає цілісність України: Лавров виступив з новою цинічною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія поважає цілісність України: Лавров виступив з новою цинічною заявою

Росія поважає цілісність України: Лавров виступив з новою цинічною заявою
Джерело:  ТАРС

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія поважає територіальну цілісність України, але тільки в тих межах, які склалися після референдуму в Криму.

З такою цинічною заявою глава МЗС РФ виступив на щорічній підсумковій прес-конференції у Москві, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: Україна розірвала ще один договір про співпрацю з Росією

Що стосується продовження "Великого" договору про дружбу і партнерство між РФ і Україною, який був укладений в 1994 році, то Лавров вважає це питання для себе неактуальним. Він заявив, що міжнародно-правові документи важливі, але знаходяться виключно в прерогативі юристів.

"Політично я вважаю, що ми продовжуємо поважати територіальну цілісність України в тих кордонах, які склалися після референдуму в Криму, по результатам якого сталося возз'єднання Криму з РФ", - підкреслив Лавров.

При цьому Лавров звинуватив Україну в порушенні Будапештського меморандуму, відповідно до якого Росія, США і Великобританія гарантували, що не будуть застосовувати ядерну зброю проти України, а Україна в окремій заяві взяла на себе зобов'язання не заохочувати расистські, неонацистські тенденції. Лавров вважає, що Україна, допустивши Майдан, порушила Будапештський меморандум, а не Росія, яка "так і не застосовувала" ядерну зброю проти української держави.

Слід додати, що в Договорі про дружбу, співпрацю і партнерство між РФ і Україною закріплений принцип стратегічного партнерства Києва і Москви, а також визнання непорушності існуючих кордонів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Держдумі РФ запропонували розірвати з Україною договір про дружбу і офіційно відмовитися від визнання українських кордонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?