За українцями стежили через додаток для смартфонів - СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

За українцями стежили через додаток для смартфонів - СБУ

За українцями стежили через додаток для смартфонів - СБУ
Джерело:  online.ua

В Україні заблокували мобільний додаток, який незаконно збирав дані користувачів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Служби безпеки України.

Читайте також: У ще одній країні заявили про шпигунство "Касперського" для ФСБ Росії

Відзначається, що група злочинців створила програмне забезпечення для шпигунства за користувачами, після чого продавала вкрадені персональні дані через спеціальні сервіси.

Після заповнення заявки на сайті клієнт отримував посилання, за яким фізично завантажував на телефон жертви програму, яка автоматично запускалася під час запуску гаджету і не проявляла ніяких ознак активності, перехоплюючи при цьому листування, телефонні розмови, дані про місце розташування, фото, відео, і т.п.

За фактом інциденту порушили кримінальні справи за статтями про незаконне втручання в роботу мереж зв'язку і комп'ютерів, а також про незаконне використання спеціальних засобів отримання даних.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що соцмережа "ВКонтакте" збирає і передає розробникам дані про користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?