У ПАР знайшли один з найбільших алмазів у світі: опубліковано фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У ПАР знайшли один з найбільших алмазів у світі: опубліковано фото

У ПАР знайшли один з найбільших алмазів у світі: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

В Африці в королівстві Лесото на руднику Letseng був виявлений величезний алмаз, масою в 910 каратів. Каменю привласнили тип IIa, так як в ньому майже немає домішок бору і азоту.

Фото одного з найбільших алмазів світу, виявленого в ПАР, було опубліковано на сайті компанії Gem Diamonds Limited, якій належить рудник Letseng, передає ONLINE.UA.

Читайте також: У Франції з музею вкрали корону вартістю понад мільйон доларів

У коментарях до фото представники компанії розповіли, що виявлений алмаз є одним з найдорожчих в світі, так як практично не має домішок і кольору. У компанії поки не вирішили долю знахідки, так як визначитися з ціною можна буде тільки після певних розрахунків.

Слід додати, що рудник Letseng славиться розмірами і якістю алмазів. За останні 11 років на ньому були знайдені чотири з 20 найбільших білих алмазів світу. Рекордним з них став алмаз Обіцянка Лесото (Lesotho Promise) на 603 карата.

Нагадаємо, на сьогоднішній день світовий рекорд за величиною і ціною утримує алмаз Куллінан, масою в 3106 каратів. Він був знайдений в ПАР в 1905 році. Його оцінна вартість складає $ 2 млрд, але камінь ніколи не виставлявся на торги.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на Донбасі археологи знайшли унікальний артефакт часів скіфів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?