Подорожчання бензину в Україні: експерти зробили невтішний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Подорожчання бензину в Україні: експерти зробили невтішний прогноз

Подорожчання бензину в Україні: експерти зробили невтішний прогноз
Джерело:  Нафторинок

Ціни на бензин в Україні продовжують рекордно підвищуватися. Тільки за останні вихідні, 13-14 січня, вартість бензину зросла майже на 50 копійок.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані консалтингової компанії UPECO.

Читайте також: Змова: Антимонопольний комітет пояснив високі ціни на бензин

За даними джерела, за вихідні вартість бензинів і ДП в Україні склала: А-92 -28,27 грн/л, А-95 - 31,84 грн/л, А-95 Преміум - 32,84 грн/л, ДП - 29,39 грн/л, ДП Преміум - 31,34 грн/л.

Експерти поясняють, що причиною подорожчання бензину в Україні є ситуація з нафтою на світовому ринку, а також нестабільність курсу гривні. Вони не виключають, що найближчим часом ціни на бензин можуть вирости ще мінімум на 50 коп/л.

На сьогоднішній день єдиною дешевою альтернативою бензину є газ, вартість якого становить не більше 13 гривень за літр. Така низька ціна обумовлюється низьким акцизом на даний вид палива, але експерти вважають, що незабаром ці тарифи будуть переглянуті в бік збільшення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про плани Індії повністю перейти на електромобілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?