Газова суперечка між РФ і Україною: в "Газпромі" прийняли несподіване рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газова суперечка між РФ і Україною: в "Газпромі" прийняли несподіване рішення

Газова суперечка між РФ і Україною: в "Газпромі" прийняли несподіване рішення
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Російський "Газпром" не буде оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражу, який виніс позитивне рішення в сторону українського "Нафтогазу" з усіх спірних питань.

Про це заявив заступник голови правління концерну Олександр Медведєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтефакс-Україна.

Читайте також: Порошенко назвав умови відновлення закупівлі газу у Росії

"Навіщо? Там нічого нового немає. Рішення арбітражу вступило в силу", - відповів Медведєв на питання, чи має намір "Газпром" оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, газова суперечка між Україною і Росією виникла в 2014 році. "Газпром" і "Нафтогаз" подали зустрічні позови до Стокгольмського арбітражу, предметом яких є контракти на поставку російського газу в Україну, а також його транзит через українські території.

В кінці грудня 2017 року стало відомо, що Стокгольмський арбітраж виніс позитивне рішення для України. Зокрема, рішення суду передбачає зниження ціни газу для "Нафтогазу України", що закуповувався у "Газпрому" в 2014 році - з $ 485 до $ 352 за 1000 куб.м. Також суд відмінив вимогу російського газового монополиста "бери або плати" на $ 56 млрд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що "Нафтогаз" оголосив ціни на російський газ для України на 2018 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?