Мінрегіон України першим запроваджує Кодекс рівних можливостей
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінрегіон України першим запроваджує Кодекс рівних можливостей

Мінрегіон України першим запроваджує Кодекс рівних можливостей
Джерело:  online.ua

У п’ятницю, 12 січня, Мінрегіон України затвердив Кодекс рівних можливостей. Про це написав Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

«Ми – перше міністерство, яке запроваджує такий документ на рівні норм, обов’язкових для дотримання», - зазначив міністр.

Читайте також: В Ісландії офіційно зрівняли зарплати чоловіків і жінок

Він підкреслив, що гендерний паритет є частиною прийнятого Кодексу рівних можливостей. Він також навів цікаву статистику, згідно якої у Мінрегіоні 76% працівників – жінки, і хоча заступники міністра – чоловіки, то переважна більшість головних спеціалістів саме жінки.

«Ідеться про рівність можливостей: у працевлаштуванні, кар’єрному просуванні, підвищенні кваліфікації, різноманіття у сфері внутрішніх комунікацій, профілактику дискримінації, знущання, домагань», - написав він.

Геннадій Зубко також додав: «В Україні із 24 млн працездатного населення, 16 млн – жінки, з яких лише 8 млн працює. Через брак місць у дитсадках вони змушені бути домогосподарками. За дослідженнями Глобального інституту McKinsey - дотримання рівності прав жінок і чоловіків на ринку праці додала би світовому ВВП 26%».

Як повідомляв ONLINE.UA, МОЗ скасувало наказ, яким визначено перелік з 450 професій, заборонених для жінок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?