Блокування мобільного зв'язку на Донбасі: ватажок "ДНР" зробив гучну заяву
Категорія
Події
Дата публікації

Блокування мобільного зв'язку на Донбасі: ватажок "ДНР" зробив гучну заяву

Блокування мобільного зв'язку на Донбасі: ватажок "ДНР" зробив гучну заяву
Джерело:  online.ua

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко пригрозив українському мобільному оператору Vodafone введенням зовнішнього управління компанією на окупованій території.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам видання.

Читайте також: "Повністю відрізані від світу": мешканці Донбасу панікують через відсутність мобільного зв'язку

Він запевняє, що зв'язок на території Донбасу пропав через диверсії українських військових, хоча наближені до ситуації джерела раніше повідомляли, що саме ватажки "ЛДНР" вирішили заблокувати МТС на окупованих територіях, щоб заробити на власному мобільному зв'язку, "Феніксі" та "Лугакомі".

У той же час прес-секретар компанії Vodafone Вікторія Рубан повідомила, що оператор мобільного зв'язку вже звернувся до бойовиків, в місію ОБСЄ і Загальний центр по контролю і координації за дозволом на ремонт пошкоджених ліній зв'язку в Донецькій області. Рубан підтвердила, що 11 січня дійсно були пошкоджені магістральні кабелі ліній зв'язку, через що на окупованих територіях пропав мобільний зв'язок.

"Ми б хотіли відновити зв'язок, тому що там наші люди живуть. Наскільки я розумію, українських операторів на непідконтрольній території не залишилося. Переважна більшість користувалася Vodafone - це кілька мільйонів чоловік", - підкреслила Рубан.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Vodafone здав Авдіївку бойовикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?