В Україні з офіційного вжитку зникне слово «інвалід»
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні з офіційного вжитку зникне слово «інвалід»

В Україні з офіційного вжитку зникне слово «інвалід»
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон про виключення із українського законодавства та вжитку терміну «інвалід».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.

Читайте також: Захист прав дітей-сиріт: Порошенко підписав важливий закон

«Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2249 - VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», прийнятий Верховною Радою України 19 грудня 2017 року. Цим документом вносяться зміни до 37 Законів України, в положеннях яких слова «інвалід», «дитина-інвалід» та «інвалід війни» замінено відповідно словами «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю» та «особа з інвалідністю внаслідок війни», - йдеться у повідомленні.

Підписаний закон приводить норми чинного законодавства у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.

Таким чином, запроваджуючи у вжиток термін «особа з інвалідністю», перш за все, акцент робиться на людині, а не на її інвалідності.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, Порошенко підписав закони про посилення покарання за несплату аліментів і про протидію домашньому насильству.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?