Верховна Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу

Верховна Рада прийняла закон про реінтеграцію Донбасу
Джерело:  online.ua

Депутати Верховної Ради України в четвер, 18 січня, ухвалили в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу.

За відповідне рішення проголосували 280 парламентарів передає ONLINE.UA.

Прийнятий законопроект визначає Росію державою-агресором, встановлює, що непідконтрольні райони Донецької і Луганської області та Крим є тимчасово окупованими територіями. Визначається, що відповідальність за моральний і матеріальний збиток, заподіяний державі Україна, органам державної влади і органам місцевого самоврядування, фізичним і юридичним особам, покладається на Російську Федерацію.

Читайте також: Верховна Рада повернула законопроект про реінтеграцію Донбасу в комітет

Також встановлюється особливий порядок в'їзду громадян України на тимчасово окуповані території. Відзначається, що в'їзд осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях і виїзд осіб, переміщення товарів з таких територій здійснюються через контрольні пункти виїзду - в'їзду.

З урахуванням безпеки обстановки командувач об'єднаних сил вправі обмежувати в'їзд осіб на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей і виїзд осіб з таких територій.

Також прийнятим документом надається право на здійснення посилених заходів безпеки і ряду заходів, передбачених в разі введення воєнного стану, бійцям АТО і правоохоронцям.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українські депутати виступили з ініціативою змінити назву законопроекту про деокупацію Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?