У НБУ підрахували нелегальні обмінники
Категорія
Економіка
Дата публікації

У НБУ підрахували нелегальні обмінники

У НБУ підрахували нелегальні обмінники
Джерело:  online.ua

Національний банк України перевірив 1018 пунктів обміну валют по всій Україні в 2017 році. В результаті перевірки було виявлено 115 незаконних обмінників.

Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора передає ONLINE.UA.

Читайте також: Нацбанк забрав ліцензію у великий мережі валютних обмінників

В результаті перевірок, були виявлені 115 нелегальних пунктів обміну валют в Києві, а також Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Чернівецькій областях.

Інформацію про такі пункти регулятор передав правоохоронцям.

Серед виявлених порушень найбільш суттєвими виявилися проведення валютно-обмінних операцій без документального оформлення, невідповідність обсягів готівкових коштів в касі даними бухгалтерських документів, ненадання документів в ході перевірки або перешкоджання її проведенню.

«У 2018 році Нацбанк планує перевіряти в першу чергу ті обмінники, в роботі яких були виявлені суттєві порушення у 2017 році або стосовно яких є підстави сумніватися в достовірності обсягів операцій», - уточнили в НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НБУ відзвітували про збільшення обсягів грошових переказів на території України в 2017 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?