Мінфін США назвав головну загрозу криптовалюти
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін США назвав головну загрозу криптовалюти

Мінфін США назвав головну загрозу криптовалюти
Джерело:  Bloomberg

У Міністерстві фінансів Сполучених Штатів Америки вважають криптовалюту ненадійною через використання її тіньовими структурами при відмиванні коштів.

Про це в четвер, 18 січня, заявила заступник секретаря Казначейства США з тероризму і фінансової розвідки Сігал Менделкер під час виступу перед банківським комітетом Сенату, інформує Bloomberg, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні з'явиться перший вітчизняний Bitcoin-гаманець

З її слів, зараз йдуть масштабні перевірки зареєстрованих провайдерів криптовалютних послуг на причетність до фінансування незаконної діяльності. Менделкер підкреслила, що вже розслідується ряд випадків відмивання грошей.

Вона додала, що США, Японія і Австралія активно працюють над створенням нормативно-правової бази для регулювання криптовалютних платежів і діяльності цифрових бірж. Так, біткоіни-торги з використанням доларів США і японських ієн сьогодні складають більше половини від загального обсягу трейдингу в світі.

У зв'язку з цим, вона назвала криптовалюту як «зростаючу загрозу» і пообіцяла, що влада США будуть «агресивно переслідувати» криптовалютних дилерів, які не дотримуються всі необхідні закони і правила.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Нацбанк України визначився зі статусом Bitcoin.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?