У США настав "шатдаун": уряд припинив роботу через бюджетну кризу
Категорія
Світ
Дата публікації

У США настав "шатдаун": уряд припинив роботу через бюджетну кризу

У США настав "шатдаун": уряд припинив роботу через бюджетну кризу
Джерело:  Reuters

З 20 січня федеральний уряд США припинив роботу через те, що в Сенаті так і не змогли прийняти бюджет. Так званий "шатдаун" - тимчасове припинення роботи органів влади - став наслідком того, що в країні закінчився термін дії закону про фінансування уряду.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: У Конгресі США схвалили оборонний бюджет на 2018 фінансовий рік

За даними джерела, термін дії закону про фінансування федерального уряду припинив свою дію опівночі 20 січня. В результаті співробітники держорганів були змушені піти в неоплачувані відпустки до тих пір, поки питання не буде врегульовано.

Відзначається, що бюджетна суперечка в Сенаті вже триває досить довго. Вона виникла між демократами і республіканцами на тлі закладених в бюджет витрат на оборону і фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою, на яку планується витратити 18 млрд доларів.

Слід зазначити, що попередній раз через бюджетну кризу уряд США припиняв роботу в 2013 році. Тоді "шатдаун" тривав 16 днів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп виступив з ініціативою перенести переговори по Донбасу з Мінська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?