"Репресії" на окупованому Донбасі: жителі "ДНР" в паніці від указу Захарченко
Категорія
Події
Дата публікації

"Репресії" на окупованому Донбасі: жителі "ДНР" в паніці від указу Захарченко

"Репресії" на окупованому Донбасі: жителі "ДНР" в паніці від указу Захарченко
Джерело:  apostrophe.ua

Жителів окупованого Донбасу масово змушують підписувати указ ватажка "ДНР" Олександра Захарченко про заборону виїзду на територію України. Місцеві жителі в шоці від подібних вимог, не розуміючи, навіщо вводяться такі "репресії".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Апостроф".

Читайте також: Захарченко анонсував "вибори" нового ватажка "ДНР": опубліковано відео

Місцеві жителі "ДНР" розповідають, що підписки про невиїзд в Україну збирають по всіх підприємствах, розташованих на окупованих територіях. Зокрема, слюсар одного з промислових підприємств підкреслив, що підписки за даним "указом" написали і підписали усі робочі без винятку.

"Відчуття, що хотіли добити і так морально убитих людей - зв'язку немає, грошей немає, війна, а тут ще й резервація намічається ... У людей вже апатія починається, тому що сил не вистачає все це переносити", - кажуть мешканці "ДНР" про ситуацію, що склалася.

Вони називають заборону Захарченко "маячним указом", який свідчить про те, що на окупованих територіях почалися репресії мирних жителів. Також вони зазначають, що Захарченко змушує підписувати розпорядження про невиїзд в Україну всіх людей, а не тільки тих, хто володіє "державною таємницею" або важливою конфіденційною інформацією.

"Я - простий вчитель в школі, жодної таємною інформацією я не володію? Проте, директор сказав написати підписку - таке отримав розпорядження, і нічого не зробиш", - скаржиться вчитель початкових класів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Захарченко пояснив ситуацію зі скандальним указом, що забороняє виїзд жителям "ДНР" на підконтрольну Україні територію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?